Hallo, mijn naam is Hans van de Mars. In 1970 geboren in het mooie Epe op de Veluwe.  In mijn jeugd al meegenomen door mijn vader naar de trainingen van de TT op de donderdag. Volgens mij heb ik op zolder nog een programmablad liggen van 1976! De passie voor motoren en snelheid was geboren.

Na mijn 18e verjaardag een rijbewijs behaald en daarna nog een voorgezette rijopleiding gedaan bij de rijkspolitie. Toen moest er nartuurlijk een motor komen. Kawasaki motoren waren bij mij altijd al favoriet. Mijn eerste motor was een zwart-rode 250Ninja, gevolgd door een zwart-paarse ZXR 400. 

Vele kilometers met heel veel plezier in binnen- en buitenland gereden. Tot die ene dag in 1998 waarop ik een zwaar motorongeval kreeg. Ik lag aardig in de kreukels en het revalidatie duurde maanden maar gelukkig kreeg ik de benen er weer onder. Hoewel ik zelf rijden wel uit mijn hoofd had gezet bleef de interesse voor de motorsport. Op tv en laptop volgde ik nog altijd de Motor GP’s en de Superbike races. Na verloop van tijd bezocht ik op het TT circuit van Assen weer races. Dit werden er steeds meer per jaar. Ik besloot op een gegeven moment maar eens om mijn camera mee te nemen, om een paar plaatjes te schieten. Al hoewel ik normaal ook al fotografeerde, kwam ik er al snel achter dat mijn huidige apparatuur niet voldoende geschikt was voor motorracefotografie dus volgde een investering in nieuwe apparatuur.

Na diverse canon camera’s en lenzen fotografeer ik vanaf 2020 met de Canon 6D mark II fullframe met daarop de Canon 100-400mm type II lens, Ook de Canon 24-70mm lens wordt redelijk vaak gebruikt. Het bezoeken van motorraces blijft me aantrekken en de foto’s die ik maak wil ik op deze site delen. Ik hoop dat jullie ook genieten van mijn foto’s. 

Movar Hengelo

Heb je vragen of opmerkingen of wil je een foto afgedrukt hebben voor een scherpe prijs, neem dan contact op via de mail.

Groeten,

HANS